Новини
Има ли днес хора за пример?

          В едно по-старо време  имаше кипри къщи, които се кичеха с табелата „Образцово поддържан дом”, днес обаче един гражданин от Банкя май е на път да си  спечели званието „образцов гражданин”.
        Образцов идва от образец и Димитър Чандрeв  е на път да се превърне в образец на грижовен стопанин на територията, към която е пристрастен, а това е самият център на Банкя. Предполагам се досещате за кого иде реч – собственикът на магазини за чанти край часовниковата кула. Освен да хвърля пуловете, когато не обслужва клиентите си, той може да бъде видян как прави оборка, мете и плеви площадчето пред магазините си. Засаждането на палмата, придаваща екзотичен вид на центъра, е пак негово дело. Той внимателно следи дали не е откъртена плочка от облицовката на чешмата и, ако има, я спастря и предава за ремонт на работниците по поддръжката. Сигнализира, когато фенерите не работят или часовникът е излязъл извън строя .
          И всичко това върши с лекота, усмивка и заразително настроение, откъм хубавата му страна. Постепенно Димитър се превръща в емблематична личност за Банкя, защото като всеки творчески настроен човек се опитва да си опитоми едно пространство и да му придаде собствените си характеристики – уют, чистота, красота. И защо в такъв случай да не говорим за образец и пример на подражание?

Още едно полято дърво

Щастието да правиш добро за другите
Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС