Новини
Дарени книги в село Иваняне – дарени светове

          В будното село Иваняне, в което има паметник на Буквите, един от малкото по  своята самобитност в България, хората имат подчертано отношение към книгата. За това говори фактът, че напоследък иванянци на драго сърце взимат от кметството книги от дарението на Йорданка Виденова 150 тома художествена литература.  И, разбира се, посредник и тук е кметът на селото Евелина Янкова, която само за ден е раздала близо тридесет книги.
          Желанието за четене вероятно се е засилило и от уединението, в което много хора изпаднаха покрай коронавируса. И ако има нещо хубаво, то е, че в тези времена на социален стрес и разместване на духовните ни пластове, мнозина намериха опора в хубавата книга. Когато познатият ти свят се разклаща, неизменно търсиш ориентирите си в света на хората живели преди теб. Това което ни се случи обаче, говори сякаш, че Авторът на живота ни превъзхожда по въображение всяко художествено творение на човешкия гений.

Книгите преди да стигнат до домовете на иванянциСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС