Новини
Нека мислим за „Пътеката на здравето” като за Пътя на живота ни!

        И отново събота, неделя „Пътеката на здравето” ще помами десетки хора с дълбока нужда да почувстват зелената ласка и прохлада на гората. Какво ще видят там обаче? Сърцата на по-чувствителните и наблюдателни може да бъдат наранени от нелицеприятна гледка на места. Разхвърляни боклуци, строителни отпадъци, нелепи надписи по указателните табели. Да, вандализмът не е от вчера, но не е ли време да го превърнем в печален факт от миналото?
         Ако сравним символично „Пътеката на здравето” с Пътя на живота на човека, направил това, то ще видим как той е замърсил на места живота си, на други не е разчел правилно знака на Живота, дори го е използвал да почеше собственото си его с несмислени драскулици. Вандалът на Пътеката дори е нарушил Божията заповед: „Не кради!”, защото краде чуждото щастие от досега на хората до една чиста природа. И тогава самата тази природа ще му се появи като нов знак по пътя, пък било то и под формата на коронавирус.
Вандалът краде и от вашите данъци, защото, за да бъдат отстранени щетите, нанесени от него, ще бъде използван обществен ресурс за отстраняването им.
        Как ще преминем по „Пътеката на здравето” е един вид ролеви модел как минаваме по Пътя на нашия живот. Дали ще оставим боклук след себе си, или ще сме от онези хора, надарени с красивата „лудост” да ходят с пликчета и да събират боклуците, оставени от другите, е въпрос на личен избор. В разделното време, в което живеем, всеки прави своя избор. И от всеки зависи на коя страна ще застане.
         И когато стигне края на „Пътеката на здравето” и на Пътя на живота си, гледката назад да си струва.

Това е само началото...

Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС