Новини
Примерът на един творец

       Вчера в Ритуалната зала на район “Банкя” се състоя работна среща на кмета Рангел Марков, заместника му по въпросите на културата Александра Александрова и  твореца Стоян Мирчев,  дарил пластиките от детския кът в парк „Кестените” и  пластиката  „Полетът на сърцето” в парк „Ротонда”.
     След като обмениха мнения по актуални въпроси, свързани с културни процеси в града, Рангел Марков връчи на Стоян Мирчев свидетелствата за направените от него дарения. В отговор, творецът отбеляза, че тайната му мисъл е с жестовете си да породи подобно желание и у други негови колеги. 
     И макар че на този етап жестът му няма ярки последователи, никога не се знае кога човек, който има какво да даде на света, ще узрее за благородната мисъл, че може и да дари нещо за обща радост на всички. Една такава философия го подкрепя и от  Книгата на книгите, където е казано: „Даром получихте, даром давайте”. А и ръка, която дава, не оскъдява.

Рангел Марков поздравява дарителя на голяма част от красотите в Банкя


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС