Новини
Изгражда се нов храм край Банкя

         Днес в новия гробищен парк край Банкя бе положен основният камък на храма „Свето Възкресение Христово”, който предстои да се изгради.  В 12:30 часа бе извършен водосвет от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп викарий на Негово Светейшество Българския Патриарх и Софийски митрополит Неофит в съслужение с йеромонах Тимотей, свещеноиконом Йоан Чикалов - предстоятел на църковното настоятелство при храм „Успение Богородично”, към който е новоизграждащият се храм „Свето Възкресение Христово", и архиерейски наместник на Трънска духовна околия, свещеноиконом Милко Топузлиев, свещеноиконом Василий Топузлиев, протойерей Петър Василев йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп!
          Епископ Поликарп благослови камъка, който положи, да бъде нерушим, та като се издигне храмът,  в него да се хвали Бога. Положена бе и капсулата, в която се изписват имената на свещенослужителите, извършили освещаването на камъка и датата на започването на градежа.
         Едва ли има по-подходящо название за храм на това място от славното „Възкресение Христово”. То ще дава надежда на хората.

Камъкът, благословен да е здравСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС