Новини
Информационна среща

ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА

      На 26 юни (петък) от 18:00 до 20:00 часа в Туристически информационен център гр. Банкя, ще се проведе информационно-разяснителна среща по проекта, свързан с подмяна на печките на дърва и въглища с по- екологични алтернативи.

       Общинският съветник Анна Стойкова ще присъства на тази среща, за която каза следното:

       "Столична община подготви и защити проекти по две Европейски програми (Програма „LIFE“ и Оперативна програма „Околна среда“), които предоставят общо 57 млн. лева за подмяна на печките на тези домакинства (в СО те са 55 000), които ползват дърва и въглища.
До 20.08.2020 г. ще се приемат заявления в районните администрации за участие по проекта по ОПОС. До тогава във всеки район ще се проведат по две информационни срещи, на които гражданите ще получат експертна помощ при попълване на формулярите за кандидатстване по програмата. Гражданите, физически и юридически лица, които кандидатстват по проекта, могат да избират между климатик, печка, камина, котел на пелети, отопление на природен газ, ТЕЦ и др.
         Важно е да има активност и желание за участие, хората да се възползват от спечеленото Европейско финансиране, защото битовото отопление е един от основните замърсители на въздуха.
Надявам се, че информационно-разяснителните срещи, рекламните материали и рекламните клипчета по медиите ще допринесат за по- екологичното мислене и по-щадящо отношение към околната среда.
Защо е важно да подменим старата печка с нов, по-екологичен отоплителен уред?
-защото е по-чисто и вътре и навън;
-защото е по-здравословно;
-защото е по топло."


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС