Новини
Вие, ученици, сте различният випуск, вие сте героите

         При стройна организация във връзка със ситуацията в страната в продължение на два дни в ПГТ “Алеко Константинов” се връчват дипломите за завършено средно образование на учениците от професионалното ни учебно заведение.
          В своите приветствени думи директорът  инж. Димитрина Колева подчерта, че те са различния випуск, който ще запомни своето завършване повече от другите. Припомни им, че всеки сам пише своята история, и вярва, че им предстои живот, изпълнен с радост и смисъл.
          Като майчин благослов и заръка прозвучаха ѝ думите, отправени към тях: „Не спирайте да се учите, да се усъвършенствате, да се развивате!”
         Заместник-кметът по образованието и културата Александра Александрова, която присъстваше на събитието заедно с Началника на отдела по образованието Виолета Кирилова, поздрави ученици и преподаватели като изтъкна, че те са истинските герои, които в условията на пандемия, успяха да овладеят онлайн обучението и показаха гъвкавостта на българската образователна система.  По пътя на живота, тя им пожела да не се страхуват от грешките си, защото чрез тях те ще израстват.
        Възпитаниците на елитното ни професионално училище ще поемат в различни посоки, но има един път, който вечно ще ги следва и по който те ще измерват своите постижения и победи, и това е пътят към Банкя и към ПГТ „Алеко Константинов”.
          На добър час!

Част от випуск 2020 на ПГТ "Алеко Константинов"Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС