Новини
ОТНОСНО „ПЕСЕН ЗА БАНКЯ“

     Във връзка с интереса към аудиото на „Песен за Банкя“, публикувано на 27.07.2020 г., екипът на Столична община район „Банкя“ дава следната информация:

1.     Реализацията на звукозаписа и аранжимента на песента са осъществени сдарение от юридическо лице и не сафинансирани с бюджетни средства от Столична община. Всички изпълнители, включили се в звукозаписа, участват благотворително и напълно безвъзмездно. Те са жители на Банкя и хора, тясно свързани с културния ѝ живот от много години. Видеоклипът към аудиото не е финална версия и е направен безплатно.

2.      Автор на текста еРумяна Николова, която в лично качество е поелаинициативата да покани композитора Хайгашод Агасян да създаде музиката към нейно стихотворение. Тя запозна Район „Банкя“ с вече готовото демо и се взе решение да се подкрепи песента предвид 70-годишнината като курорт.

    Благодарим на всички изпълнители, които за пореден път се включиха в културния живот на своя град и показаха  привързаността си към Банкя.
Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.