Новини
"Писма от Антарктида" в Банкя на първата кино вечер за 2020

           На 1. август от 21:00 ч. в Парк "Ротонда" ще бъде прожектиран филмът "Писма от Антарктида" (2019).
„Лятно кино в Банкя 2020“ е част от Календара с културни събития на Столична община. Събитието се организира с любезното съдействие на Евгени Будинов.
       Семейната драма на режисьора Станислав Дончев разказва за една топла житейска история, която се развива на фона на Антарктида. Темата са взаимоотношенията между една майка - 33-годишната Диана (Ирмена Чичикова), която е очен лекар, нейния малък син Ники (Симеон Ангелов) и таткото Симо - учен археолог и изследовател (Иван Стаменов), който е недалеч от Южния полюс в състава на полярна експедиция. Наскоро майка и син са се преместили в София, където не познават никого, а Ники е в нова предучилищна група. Той е силно привързан към баща си и с нетърпение очаква неговите имейли и колети; приема като скъпоценност всяко нещо, което получава от него, и го носи винаги със себе си. Майката крие една голяма тайна от сина си, когото безумно обича и е готова да направи всичко за него.
Любезно молим зрителите да спазват противоепидемичните мерки, да сядат на обособените места и препоръчваме да ползват лични предпазни средства, въпреки че сме на открито. Местата в Парк „Ротонда“ са ограничени поради изискването за 1,5 м. дистанция и НЕ се запазват предварително.Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.