Новини
Бъдещият елит в туристическия бранш днес пристъпи прага на ПГТ „Алеко Константинов”

          ПГТ „Алеко Константинов” днес отвори врати за своите възпитаници, с любов посрещнати  поетапно от директора инж. Димитринка Колева-Васева и целия колектив на учебното заведение.
          Гости на откриването на учебната година бяха заместник-кметът Александра Александрова и началник-отдел ОСДКСВО Виолета Кирилова-Иванчева. След ритуала по посрещането на знамето Димитринка Колева с вълнение произнесе словото, което започна с думите:„Честит да ни е денят, който по традиция се превръща в един от най-трепетните празници!
И макар, в условията на една световна здравна криза, всички ние-учители,  родители, ученици, се прекланяме пред духовното огнище на българина  - Училището!
Вълнуваме се на този ден, посветен на тържеството на духа, на знанието, на мъдростта, традицията и професионализма!
Всички заедно – учители, ученици, родители, служители, трябва да намерим формулата и баланса между предпазливостта и отговорността  за здравето ни, от една страна, и необходимостта да учим, работим и живеем нормално, от друга страна”.
       По традиция директорката излъчи послания и към трите „стълба” на образователния процес - ученици, учители, родители:
     „Обръщам се към вас, скъпи осмокласници! Спазвайте правилата и указанията на новата ситуация. Достойно и упорито тръгнете по пътя на знанията и уменията, които ще ви предадат вашите учители – екип от доказали се специалисти! Бъдете здрави, дисциплинирани, бъдете любознателни, бъдете откриватели, бъдете победители !
Колеги, в тези дни на изпитание, аз ви желая здраве, духовни сили, творчески ентусиазъм, за да преодолеем заедно предизвикателството на времето!
А вие, уважаеми родители, сте нашите помощници, вие сте нашите партньори. Подкрепяйте своите деца в нелекия им път, вдъхвайте им увереност и ги убеждавайте, че с труд и упоритост ще станат знаещи и можещи хора.”
       Александра Александрова поднесе поздравителен адрес името на кмета на Банкя Рангел Марков, в който се казва:
         „Отговорност е ключовата дума, която трябва да ни води през тази учебна година, защото всяко наше действие рефлектира върху останалата част от човечеството.
         Пожелавам на целия колектив да бъдете търпеливи, решителни и с лекота да се справяте с новите условия за провеждане на учебния процес. Убеден съм, че всяко предизвикателство ни усъвършенства и ни превръща в наше по-добро Аз.
         Скъпи ученици, въоръжени със силата и светлината на знанието вие можете да побеждавате и да живеете като достойни млади хора, които крепят бъдещето. Подготвяйте се за мисията си на хора, изпълнени с добродетели, и на организатори на живота в красивата ни Родина. По пътя си  ще имате подкрепата на своите възпитатели. Заедно сте сила. Заедно можем да вървим напред по път, съчетал традиция и модерни времена, които ви предстои да изпълните с дух и съдържание. Честита нова учебна година и нека тя донесе дълготрайни знания, удовлетворение и радост на всички!”
         На добър час !

Бъдещето на туристическия бранш израства в Банкя


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.