Новини
ДНЕС Е ДЕНЯТ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

Днес отбелязваме Въведение Богородично – празник, познат още като Деня на християнското семейство и на православната младеж. По този повод СО Район „Банкя“ отправя най-искрени пожелания за здраве, мир и топлина.

Основата на всяко общество е семейството, а ценностите, изградени в него, се пренасят обратно в обществото. Непреходна е нуждата от любов, разбиране между хората и подкрепа. В Деня на християнското семейство е важно да натиснем спирачката на предизвикателното ежедневие и да преосмислим мисията си на хора, отговорни към себе си и към своите семейства. Този ден е и за равносметка от страна на родителите и напомняне за духовните им задължения към децата, защото родителят е първият учител в живота на детето и първият пример за добродетелност, морал и възпитание.    

В трудните времена, в които живеем, е важно да поддържаме топли междучовешките си взаимоотношения и да сплотяваме семействата си. Нека се стремим да бъдем по-добри, по-толерантни и по-търпеливи. Денят на християнското семейство, както и наближаващото Рождество Христово, ни помагат да не забравяме, че най-важно е хората да са в добри взаимоотношения и да са в мир със себе си и със света.

Кадър от църквата „Св. св. Кирик и Юлита“ в Банкя

Снимка: Румяна Николова

Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС