Новини
Закупени са 19 лаптопа и 30 таблета за учителите и учениците от 78. СУ „Христо Смирненски”

         Днес директорът на 78. СУ Д. Герасимова ни информира за следното:
        „На 78. СУ "Христо Смирненски"  с  ПМС №238 от 15.10.2020 г. и със заповед №РД09-2925/26.10.2020 г. на МОН бяха отпуснати целево 13 008,00 лв. за закупуване на преносими компютри за нуждите на учениците и учителите в училището. Съобразявайки се с изискванията за техническите параметри на техниката бяха закупени 12 бр. лаптопа за ученици TURNT 303 и 3 бр. лаптопа за учители TRIGONO V401. Преносимите компютри са с осигурена гаранция, с реагиращ на докосване екран, клавиатура, устойчива на течности; екран с по-висока устойчивост на издраскване и корпус с подсилена здравина, устойчив на механичен удар и изпускане. Компютрите за ученици могат да работят в режим "таблет", 360 градуса завъртане на екрана, предоставят възможност за писане с писалка и осигуряват комфортна работа за учениците от различните възрастови групи.  
           За подобряване качеството и възможностите за електронно обучение в системата на предучилищното и училищното образование, достъп до съвременни информационни и комуникационни технологии, внедряване на иновативни съвременни обучителни методи и създаване на условия за обучение на педагогическите специалисти за ползването им, 78. СУ "Христо Смирненски" работи по  Националната програма „Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и училищното образование“ (НП ИКТ), в която са заложени дейности по осигуряване на модерни средства за достъп до образователни ресурси и обучение в системата на училищното образование. С помощта на тази Национална програма училището получи средства за електронен дневник, както и 30 таблета Lenovo TAB M10 и 4 лаптопа DELL Latitude 5410 в комплект с чанти и протектор.”

Д. Герасимова разопакова новозакупените лаптопи и таблети
     


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.