Новини
Благоустрояване на „кални точки”

              Започва  благоустрояването на два общински терена, определени като "кални точки" в район "Банкя". Единият терен се намира на улица „Княз Борис І” №5, където е настанена Дирекция „Общински приходи”. Ще бъде изграден паркинг за 12 автомобила в идеалния център на Банкя.
             Вторият терен е на ул. „Стефан Стамболов №33, където ще бъде положена асфалтова настилка с цел безпроблемно паркиране на живущите.
              Облагородяването на "калните точки" в София е сред новите мерки, залегнали в комплексната програма за подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община.Те се основават на научно изследване на Националния институт по метеорология и хидрология относно източниците на замърсяване. Според изнесените данни един от основните източници за замърсяване с фини прахови частици в столицата - 25 процента - идва от праха по улиците, така наречената суспендирана прах. Затова паркирането на автомобили в кални участъци вреди на качеството на въздуха, който дишаме.
             С облагородяване на “калните точки” ще допринесем за подобряване  качеството на живот в града ни и чистотата на въздуха, който дишаме.

Започна работата по облагородяване на "калните точки"


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.