Новини
„Детство мое” - изложба за празника на детето в Арт център Банкя

               Днес в Арт център Банкя бе открита изложбата по повод Деня на детето - „Детство мое”. 130 деца представиха свои рисунки и така се включиха в инициативата на единадесетокласничката Ванеса Филипова, която е и член на Съвета на децата към Председателя на Държавната агенция за закрила на детето. Любезен домакин на събитието бе Арт център Банкя, където на два етажа бяха разположени творбите на участниците. Голяма част от тях днес присъстваха на откриването на изложбата от кмета Рангел Марков, който сподели, че както ние, възрастните, се връщаме в спомените си към своето детство, така и тези деца ще превърнат днешния ден в свой спомен, към който ще се връщат, когато пораснат. Той изтъкна значението на изкуството като форма на превенция от някои негативи на улицата, благодари за домакинството на Арт център Банкя и изтъкна огромната роля на Ванеса Филипова да се реализира изложбата. Рангел Марков ѝ пожела винаги да си вярва, за да ѝ вярват и хората. В поздравителния му адрес до инициаторката на изложбата се казва:  „С примера си ти действаш вдъхновяващо и показваш на връстниците си, че пътят пред тях е свободен, стига да са готови да понесат отговорностите, които носи лидерството.
               Желая ти здраве, успешно представяне в училище, в ДАЗД и във всички инициативи, на които си двигател. Вярвам в твоя потенциал, формиран в Банкя, и въпреки, че имаш излъчване и поведение на вече зрял човек, ти честитя Деня на детето! Обръщай се винаги към детето в себе си!”
              Общинският съветник Анна Стойкова поздрави участниците в изложбата, пожела им здраве и усмивки, а на тези от тях, които искат да станат художници – успешно да развиват своя потенциал.
               От името на организаторите на Арт центъра Искра Димитрова благодари на Ванеса за инициативата и ѝ връчи грамота.
                Ванеса Филипова и днес не забрави своя дълг към Държавната агенция за закрила на детето и подари на децата информационен материал за правата и отговорностите  им.
               Да уважи своите възпитаници и лично Ванеса, тук бе и директорът на 78 СУ „Христо Смирненски” госпожа Д. Герасимова.
                Накрая заместник-кметът д-р  Александра Александрова, раздаде по парче  вкусна торта на присъстващите деца, за които имаше и осигурени подаръци.
               За добрата организация на събитието заслуга имаха и Началник- отдел „Образование” Виолета Кирилова Иванчева и Венислава Василева,  отговаряща за социалните дейности в районната администрация.
               Изложбата може да бъде разгледана до 6 юни.

Кметът връчва поздравителен адрес на ВанесаСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.