Новини
Фестивалът на кооперациите в Банкя бе открит

Първият „КООПФЕСТ” -  БАНКЯ 2021 е вече факт. Днес се състоя официалното откриване в празнично украсения двор на НПЛЦ „Жеравна”. Той бе открит от заместник-председателя на НС на ТПК Божидар Станчев. Сред  официалните лица бе и Минчо Коралски, Изпълнителен директор на Агенцията на хората с увреждания. Той, както и другите гости, които отправиха приветствени думи, като Зорница Русинова от Икономическия и социален съвет, Ваня Боюклиева зам. - председател на Централен кооперативен съюз, акцентираха  върху голямата роля и значение на интеграцията на хората с увреждания.
         От името на кмета на град Банкя Рангел Марков приветствие поднесе д-р Александра Александрова, заместник-кмет, която сподели личната си ангажираност към събитието, в подготовката на което се е включила с цялото си сърце и поднесе на Божидар Станчев поздравителен адрес от името на кмета на град Банкя, в който се казва:
      ” УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
        За мен е чест и удоволствие да ви поздравя по повод организирането на „КООПФЕСТ” – БАНКЯ. Ние днес полагаме основите на една традиция, която бихме желали като жалон да бележи културния и социалния живот в нашия град и същевременно да даде възможност на членовете на ТПК да почувстват своята значимост и ценност в нашето общество.
        НПВЦ „ Жеравна” е едно прекрасно място, попило духа на Банкя през годините и това емблематично място заслужава да бъде домакин на също така емблематично събитие. Традициите са хубаво нещо, което създава усещане за устойчивост и стабилност. Искрено вярвам, с „КООПФЕСТ” – БАНКЯ ние ще допринесем именно за това. Членовете на ТПК, гостите и жителите на Банкя да се срещат тук всяко лято и да разбират колко са си потребни едни на други, да съизмерват силата на Духа си и да се вдъхновяват взаимно.
          Желая на всички вас преди всичко здраве, бодрост и да изпитате онзи прилив на сили, енергия и вдъхновение, които Банкя крие в себе си.
          На добър час на „КООПФЕСТ” – БАНКЯ!”
           В своето изказване директорът на ПГТ „Алеко Константинов” инж.Димитринка Колева изрази чувството си на гордост и удовлетворение, че нейни настоящи и бивши възпитаници, като така популярния шеф Манчев, са част от този Първи „КООПФЕСТ” БАНКЯ 2021.
          Фестивалното оживление след официалното откриване се премести по различните шатри с дрехи, подаръци и други предмети, произведени от различни кооперации в страната.
        Следобедът е време за първите забави - настолни игри , а ето и програмата за утре, 4 юни, петък:
-    от 14 до 16 ч. - Отборен турнир по градински шах за хора с увреждания, със съдействието на Асоциация по настолни игри „Средец, уважаван и любим“
-    от 16 до 18 ч. - Театрална работилница за хора с увреждания
-    от 19.30 ч. - Театрален спектакъл „Красавицата и звяра“ – постановка на детската формация на театър „Ведна“.
-     От 10:00 до 19:00 – Кооперативен базар на стоки и услуги.

Четири дни фестивални емоцииСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.