Новини
17-ГОДИШНАТА ЕЛИЦА ВЕЛКОВА ОТ БАНКЯ С ПЪРВА САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА В ГАЛЕРИЯ "ТАНДРА”

          За нея ще се заговори скоро, защото талантът сам си пробива път - а тя е много талантлива! В това ни уверява проф. Теофана Лилкова – собственичката на галерия „Тандра”, където на 9 юни, сряда, от 18:00 ч. ще се открие първата самостоятелна изложба на Елица Велкова - "Бъдеще".
        Талантливото момиче от Банкя започва да учи рисуване на 7-годишна възраст в същата галерия, в която сега ѝ предстои да изложи своите картини. Първите ѝ учители са все хора, свързани с галерия „Тандра” – Александра Правдомирова, Силвия Илиева и художниците от Банкя Зорница Тодорова, Стоян Мирчев, Димитър Яранов.
         Елица учи в Националната гимназия за приложни изкуства „Свети Лука”-  специалност „Пространствен дизайн”. Участва редовно в Пленерите за празниците "Горешляци".
         Талантливата ни млада съгражданка изпитва влечение и се развива в областта на танците и изучаването на чужди езици – английски, италиански, иврит, руски.
        Заповядайте в галерия „Тандра” за среща с тази вдъхновяваща девойка!

Галерия "Тандра" на ул. "Петко Д. Петков" №5


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.