Новини
Елица – талант с бъдеще

           Вчера в галерия „Тандра” едно 17-годишно момиче порази присъстващите с мащабите на своя талант. Елица Велкова представи първата си самостоятелна изложба „Бъдеще”. Огромният потенциал, който тази девойка носи в областта на изкуството, наистина ѝ очертава забележително бъдеще. В това се убедиха и гостите, много от които млади хора, нейни връстници, присъстващи на събитието. Тук бе и заместник-кметът д-р Александра Александрова, която поздрави младата художничка и сподели  своето разбиране, че когато човек е дарен с талант, то той се развива в много посоки, както е при Елица. От името на кмета Рангел Марков, Александра Александрова връчи на талантливата девойка от Банкя поздравителен адрес, в който се казва:
           „УВАЖАЕМА ГОСПОЖИЦЕ ВЕЛКОВА,
           За мен е голяма радост да Ви поздравя по повод откриването на първата Ви самостоятелна изложба „Бъдеще” в галерия „Тандра”, галерията, която ви даде първоначалната скорост по красивия и безкраен път на изкуството. Убеден съм, че надсловът на първата Ви изложба „Бъдеще” е код към по-нататъшните Ви успехи в областта на художеството.  А като имам пред вид и интересите Ви в областта на  танца и усвояването на чужди езици, вярвам, че пред очите ни в Банкя расте един даровит млад човек и нашата мисия е да укрепваме неговите криле за полет.
           В днешните усойни времена млади хора като Вас са светли лъчи, които ще осветяват пътя на обществото в България, Банкя и света и ще ни връщат надеждата, че се светът не е загубил усета си за красивото и нормалното.
             Щастлив съм, че растете именно в нашия малък, уютен и със собствена атмосфера град, който предразполага към творчество и вдъхновение. Красотата витае във въздуха му и личности като Вас са призвани да я долавят и предават на хората.
             На добър час на изложбата и в Живота!”

          Собственичката на галерия "Тандра" и любезен домакин на събитието проф. Теофана Матакиева, отбеляза, че Елица работи с туш, но използва толкова много нюанси, така че картините ѝ изглеждат като живопис.
           Прекрасно беше и изпълнението на пиано на Андрея Манчева, която с фината игра на пръстите си върху клавишите в началото на вечерта зададе изтънчения тон на снощното преживяване.

Александра Александрова с топли думи към младата художничка


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.