Новини
С дипломи в ръце по житейските пътеки

          Вчера на тържество в 78.СУ „Христо Смирненски”  получиха своите дипломи  зрелостниците, които в продължение на  цели 12 години прекрачваха прага на родното училище, за да тръгнат сега по избрания от тях житейски път.
           Вероятно думите на директора на училището г-жа Герасимова ще ги съпровождат през целия им живот. Ето част от тях:
          „Вярвам, че ви предстои живот, изпълнен с радост и смисъл. Бъдете балансирани, за да не нарушава нищо вътрешния ви мир. Мислете винаги за доброто, работете добре и очаквайте добро - така то винаги ще ви следва. Не се разделяйте с ведрото изражение и дарявайте с усмивка света около вас. Ентусиазирайте се от успеха на другите, както от собствените си успехи. Отделяйте достатъчно време за самоусъвършенстване, за да не ви остава време да критикувате и да бъдете недоволни. Работете за личния си просперитет, но не забравяйте завета на Дарителя - работете и  за благото и величието на България!”
         Вълнение предизвика тяхната учителка от детската градина Ели Христова, която ги поздрави с дипломирането и заяви, че те завинаги си остават нейните деца. Началните им учителки Галя Янчева и Калинка Донева също им пожелаха успех и попътен вятър в живота.
        Петокласниците ги изпратиха с песен и по стара традиция зрелостниците се впуснаха в хоро в двора на училището.
         На добър час, скъпи младежи! Животът е пред вас!

На прага на Големия животСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.