Новини
Готова е новата зона за паркиране в центъра на Банкя

        Реализира се стара идея на кмета на Банкя Рангел Марков в центъра на града в района на бившето „Топливо” да се обособи  безплатна буферна зона за паркиране на 170 автомобила в т.ч. са предвидени и две инвалидни места.  Движението по улица „Разтоварище” става вече еднопосочно с поставени на нея пътни знаци.
        Идеята на Рангел Марков бе подкрепена и срещна одобрението на голяма част от гражданите, присъствали на общественото представяне на намерението на районната администрация да се въведе платено паркиране в центъра на града. Дебатът, провел се преди да се появят пандемичните ограничения, не е приключил. Той ще продължи, както бе обещано на срещата с гражданите, след като се направят анкети с жителите на Банкя за отношението им по въпроса с евентуално платено паркиране в центъра с оглед натоварването с автомобили на курортното градче, особено в събота и неделя.
              По думите на кмета Рангел Марков „зоната за паркиране на ул. „Разтоварище” ще бъде най-актуална и използваема, ако общественото мнение се наклони към въвеждане на платено паркиране в центъра. И тогава една възможност за безплатно паркиране на ул. „Разтоварище” почти в идеалния център ще бъде особено желана и предпочитана от гостите на курорта.”
             Направата на зоната струва 50 хиляди лева. Това включва пренареждане на здравите стари бордюри и изграждане на нови, там където старите са компрометирани; разкриване на паважа; изкопаване и засипване със скална маса на част от зоната; изграждане на нов асфалтов път от сградата на бившето „Топливо” в посока Пункта за годишни технически прегледи; изрязване и отстраняване на храсти и друга растителност.

Още една добра идея реализирана
Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.