Новини
Почитаме Третото лице на Светата Троица – Светия Дух

           Днес по обяд след приемните си часове с граждани, кметът на Банкя Рангел Марков и заместник-кметът д-р Александра Александрова се отправиха към Дивотински манастир „Света Троица” да почетат храмовия празник на манастира с така древна история. Там бяха радушно посрещнати от манастирското братство с игумен отец Пахомий, ректор на Духовната семинария.
           Общуването с тези светилници на православната вяра, каквито са монашеските братства, винаги са извор на житейска и небесна мъдрост, от която имаме такава нужда в сеизмичните дни, в които живеем.
           На Божествената Света Литургия, отслужена от Негово Преосвещенство Мелнишкия епископ Герасим в съслужение с други духовници, присъстваха участниците в Поклонническия път „Света Троица”, тръгнали сутринта от храм „Свети Кирик и Юлита” в Банкя, през квартал Михайлово, полите на Люлин планина до манастира. В Поклонническия път, организиран от ОП ”Туризъм” съвместно с Богословския факултет, се включиха и жители на Банкя и село Иваняне.
        Знаменателно е, че тази година празникът Свети Дух съвпадна с първия ден на лятото. Дъжд не валя, поклонниците бяха пощадени от мокрите ласки на дъжда, но да се надяваме, че техните молитви ще напояват духовно земята на Банкя и България.

В Светата обителСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.