Новини
Зрелостниците от ПГТ „Алеко Константинов” с дипломи в ръце

           Днес в прекрасната атмосфера на хотел „Жеравна” зрелостниците от ПГТ получиха своите дипломи. Ще се помнят думите на директора на гимназията инж. Димитринка Колева, която ги дари с ценни житейски съвети, които да им помагат в тяхното израстване. А ето и част от нейното приветствие:
„Ние, вашите учители, сме горди с вашата зрялост, с вашите постижения. Вие сте випуск от силни и млади хора, които могат да се справят с всякакви предизвикателства. Затова стъпвайте уверено по избрания път!
Носете положителната енергия на знанието и устрема към нови постижения! Вярвайте в собствените си сили и възможности! Преследвайте  мечтите си и ги подхранвайте със спомените, част от които е и вашата първа житейска школа -Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“-град Банкя."
         Гост на тържеството бе заместник-кметът д-р Александра Александрова, която сподели със завършващите младежи и девойки разбирането си, че не винаги целта е всичко, по-важен е пътят към нея и тяхното собствено израстване. В заключение тя им пожела да бъдат смели и да следват мечтите си.
          Изпроводи ги с поетични слова и преподавателката им по литература и история Ваня Харизанова, а от името на зрелостниците Яна Кръстева поднесе своите благодарности на обичаните преподаватели.
  Когато се премина към най-вълнуващата част - раздаването на дипломите, преподавателката по литература  Катя Спасова подари на отличниците на випуска, на които тя е преподавала, по едно цвете в знак на благодарност за отношението им към литературата, което я е вдъхновявало в часовете да даде най-доброто от себе си.
         Цял живот младежите ще си спомнят тези мигове в уподобявания от мнозина на приказен замък -  хотел „Жеравна” и нека и животът им да бъде наистина приказен!
         На добър час, скъпи зрелостници!

Отличник на випуска получава първа дипломата сиСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.