Новини
Три дни детски песни под слънцето и звездите на Банкя

         Седмият фестивал-конкурс „Вярвай, искай, можеш”, провел се в Банкя от 25 до 27 юни, дълго ще се помни. Паметен го направиха гласовитите деца от цяла България, които се събраха в Банкя да пеят, да се забавляват, да скрепят стари приятелства и да създадат нови. Организатори са Център за изкуство „Зорница” - София и Район „Банкя”, с медийното партньорство на БГ радио, телевизия E-Kids. Събитието беше подкрепено от много благодетели, чиито подаръци под формата на лакомства, витамини и напитки, зарадваха всички участници, както и част от публиката.

             Събитието ще се помни и защото се проведе в моменти на екстремни метеорологични условия, които втората вечер не позволиха да се състои конкурсната програма, но от този ден децата останаха с прекрасните спомени от посещението в конната база в село Иваняне. Там ги очакваха кметът Рангел Марков и общинският съветник Анна Стойкова.

         Награждаването донесе вълнения на децата, родителите и музикалните педагози. Гран При Junior взеха трио DNA - Смехоранчета от София. Четиринадесетгодишната Виктория Димова от Пловдив занесе наградата на кмета на Банкя в града на тепетата. Гран При Фестивал отиде при дуета Боян Георгиев и Петя Стойчева от Благоевград. Единадесетгодишните изпълнители впечатлиха журито и публиката със своето изпълнение на песента Love lift us up where we belong.

          Кметът на Банкя Рангел Марков беше особено развълнуван при връчването на наградата си и заяви, че при вида на всички тези деца с блеснали от радост погледи, си заслужват всички усилия по организацията на фестивала. Събитието се превръща в стартова площадка за излитане в музикалната орбита на много талантливи деца от цяла България.

          Чудесен вдъхновяващ пример за тях бе и изпълнението на песен-поздрав към участниците от младия заместник-кмет на Банкя д-р Александра Александрова. Тя показа, че изкуството и деловите качества на един успешен човек могат да вървят ръка за ръка.

         Изненада беше рециталът на Братя Аргирови. Изпълненията на всеобщите любимци на публиката направиха вечерта още по-запомняща се. И макар че не сме на морския бряг, а в Банкя, и тук „замириса на море”.

         Столична община район „Банкя” благодари на всички, които участваха в реализацията на Фестивала: на Галина Иванова - директор на фестивала и на Център за изкуства „Зорница”, удостоена с приза Детски учител за 2020 година, на журито Розмари Драгнева, поп певиците Роберта, Тони и Ника, както и на Александра Александрова  за обективните им усилия в оценъчната дейност. Благодарим на спонсорите и на всички, подкрепили благотворителната кауза за събиране на средства за деца без родители.

          Особени благодарности отправяме към водещия Наско от БГ радио, който енергично и особено интелигентно водеше цялата програма. Присъствието му придаде завършеност и блясък на трите фестивални дни. Трогнати сме от това, че той се сля с атмосферата на Банкя и многократно изтъкваше достойнствата на зеления ни град.

        Събитието е част от Календара с културните събития на Столична община.Виктория с наградата на кмета на Банкя


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.