Новини
Организационна среща при кмета по повод предстоящи ремонти

            В кабинета на кмета на Банкя Рангел Марков се състоя организационна среща във връзка с предстоящия ремонт на пътя към Дивотински манастир „Света Троица”. На нея присъстваха заместник-кметът по строителството инж. Николай Димитров, представител на строителната фирма  ДЗЗД „Банкя”, на монашеското братство в лицето на  отец Доситей и представители на живеещи по протежение на пътя.
             Целта на срещата бе да се обсъди организацията по извършване на строителните дейности, обходни маршрути, предвиждане на евентуални трудности, които биха срещнали хората, чиито къщи са разположени по пътя и монашеското братство.
            Такъв ремонт на пътя предстои и към другия значим туристически обект, също част от Софийската Мала Света гора - Клисурски манастир „Света Петка”. Средствата за основен ремонт на двата пътя в размер на 2,4 млн лв бяха преведени на Столична община след решение от 5 май на правителството с министър-председател Бойко Борисов. От тази сума 1,8 млн. лева са предназначени за пътя до Клисурски манастир „Света Петка“, а 600 000 лева са за пътя до Дивотинския манастир „Света Троица“.
             В момента се извършват подготвителни дейности, като изрязване на храсти и пр., а за началото на ремонтните дейности ще ви информираме своевременно.

В кабинета на кмета се проведе организационната среща
Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.