Новини
Десислава Билева посети Банкя и даде своята подкрепа за нейни инфраструктурни проекти

Днес заместник-кметът по екология на Столична община Десислава Билева посети Банкя, за да се запознае с качеството на извършената работа по отстраняване на две от калните точки в нашия град, превърнати в облагородени пространства, а едното в  паркинг. Заместник-кметът се информира на място за действията на районното ръководство по отношение на зелената политика на курортния град.
       Тя бе посрещната от кмета на Банкя Рангел Марков и общинския съветник Анна Стойкова. Те ѝ илюстрираха със снимки какво е било на тези места. Десислава Билева сама видя състоянието на бившите кални точки в момента. Едната е до сградата, в която се помещават „Общински приходи”, другата е на улица „Стефан Стамболов”.
         След това тримата посетиха парк „Сабуров”, където се родиха идеи как може да бъде облагороден, защото е един от белите дробове на Банкя.
       Основен акцент на срещата бе посещението на Вазовия дъб, където Рангел Марков и Анна Стойкова запознаха заместник-кмета със знаковостта на мястото за банчани, и не само за тях. За да бъде изпълнен проектът и да се превърне в разкошен парк пространството около Вазовия дъб, са необходими инвестиции за него и Десислава Билева се убеди колко нужни са те на Банкя.
          Подобни посещения са и чест за нас, но и шанс Банкя да  получи отклик на нуждите си като национален курорт, в който прекрасните паркове и градини са радост не само за банчани, но и за хората, които идват от България и от чужбина.

На паркинга при сградата на "Общински приходи"Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.