Новини
Кметът на София и заместникът по строителството на проверка за пътя към Дивотински манастир „Света Троица”

          Днес кметът на София Йорданка Фандъкова и заместникът ѝ по строителството инж. Ангел Джоргов провериха ремонтните дейности на пътя за Дивотински манастир „Света Троица”. Към тях се присъединиха и заместник-кметът по екологията Десислава Билева, кметът на Банкя Рангел Марков, общинският съветник Анна Стойкова, които до този момент обсъждаха зелените инфраструктурни проекти за Банкя. Те оцениха направеното до този етап. Извършена е циментовата стабилизация, нужно е да се изчака още няколко дни и от вторник започва асфалтирането на пътя.

           Гостите получиха гостоприемството и благословението на отец Доситей и отец Йоаким от монашеското братство, които заедно с игумена на манастира архимандрит Пахомий, с ежедневните си молитви са наши застъпници пред Бога.

         Предстои и към другата духовна перла на Банкя – Клисурски манастир „Света Петка” да се ремонтира пътя със средства, отпуснати от предишното правителство - общо 2.4 млн, лв за двата пътя, така че православните ни средища да се въздигат.


Отец Доситей приветства скъпите гости


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.