Новини
Цял клас таланти впечатли Банкя

   Вечерта на 8 юли в галерия “Тандра” бе оживено повече от обикновено. И то бе така, защото на този  ден художниците, откриващи изложба, бяха не просто повече от един, а цял клас – 10 г - от НГПИ „Свети Лука” в град София. След като преди броени месеци там картини на младата възпитаничка на същото училище - Елица Велкова от Банкя, поразиха публиката със своята зрялост, сега  дойде ред и на нейните съученици да впечатлят дълбоко културната общественост на Банкя. Обучавани от своята преподавателка по рисуване д-р Десислава Денева в класическа живопис, учениците представиха най-доброто от своите домашни задания. От стените на галерия „Тандра” като живи наблюдават техните персонажи, понесли в себе си своето настроение, блестящо уловено от младите таланти.
         Д-р Десислава Денева получи поздравителен адрес от кмета на Банкя, в който се казва:
       „Чест и удоволствие за мен е да Ви приветствам по повод изложбата на Ваши възпитаници от НГПИ „Свети Лука” в галерия „Тандра”. Поздравявам Ви за избора именно в това културно средище на Банкя да представите част от творчеството на младежите и девойките, които учите на изкуство и красота.
          Банкя е на път да се превърне в град на младите. Много млади семейства оцениха постигнатото в подобряване качеството на живот в нашия град. Ето защо съм щастлив, че млади хора като Вашите възпитаници допринасят за качеството на духовната атмосфера в нашия град. Като кмет на Банкя винаги съм радостен да подкрепям младостта и таланта, както правите това и Вие самата.
            Бъдете здрава, щастлива и щедро раздавайте своето вдъхновение, своя съвременен усет за красота и изкуство – завладяващо, възвисяващо и укрепващо усещането за смисъла на живота.”
        Откриването на изложбата бе рамкирано с прекрасно изпълнение на пиано от младата Андреа Манчева.
            Художниците Стоян Мирчев и Марисиана Влашева от Банкя бяха сред гостите на събитието, за да подкрепят с присъствието си младежите и девойките, които в близко бъдеще ще бъдат в културния авангард на нашето общество. Щастливи сме, че именно Банкя им подава ръка.

Талантите от "Свети Лука" блестят в БанкяСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.