Новини
Условието, без което не може, е любов

          Откриването на изложбата на академик Симеон Спиридонов в Арт център Банкя вчера събра десетки жители и гости на Банкя, сред които много видни общественици, политици, творци.
           Всички те, заедно с кмета на града Рангел Марков и заместникът му по културата д-р Александра  Александрова, уважиха с присъствието си един творец, наричан „Българският Дали”, носител на множество награди и отличия включително и орден „Кирил и Методий” с огърлие.
           На откриването на изложбата д-р Александрова обстойно говори за творческия път на Симеон Спиридонов и отличията, бележещи неговите успехи. Артистичният директор на Арт център Банкя д-р Мирослава Станева направи кратък изкуствоведски анализ на постигнатото от изтъкнатия творец, който в своето изказване разкри какво се крие в надслова на изложбата и кое е онова условие, без което не може. Оказа се, колкото логично, толкова и неочаквано и загадката бе разрешена – условието, без което не може и в живота, и в творчеството, е любовта. Самото присъствие на Симеон Спиридоново излъчва любов и неговото пожелание за любов между хората и да имат Божията любов прозвуча съвсем естествено и в синхрон с вътрешната му същност.
          От своя страна кметът Рангел Марков му пожела, съвсем в духа на празниците на Банкя, здраве и дълголетие. Подари му умален модел на символа на Банкя - Ротондата. В поздравителния адрес, който му поднесе се казва:
           „ …В Испания, Гърция, САЩ, Русия, Мексико, Португалия, Полша и други държави се радват на Вашите произведение. Идва ред и на Банкя и нейните жители и гости да Ви оценим по достойнство. И, вярвам, тази оценка ще Ви е вярна и скъпа, защото и Банкя, като докоснато от Бога място, е единствена по природни достойнства и духовна атмосфера…”    
       До 31 юли имате възможност да разгледате изложбата  на Симеон Спиродонов в Арт център Банкя.

Кметът Рангел Марков поздравява художника
    
 Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.