Новини
ПРАЗНИЧНО ПРИВЕТСТВИЕ ОТ КМЕТА НА ГРАД БАНКЯ

 Скъпи съграждани и гости на Банкя,

         В разгара сме на Празниците на минералната вода, здравето и дълголетието - Горешляци 2021. След година на пропускане на отбелязването им по разбираеми причини, тази година Банкя отново желае и прави усилия да се върне към богатата палитра от културни събития, посветени на празника.
         В пандемията проумяхме за себе си и нашия вътрешен свят много неща и установихме каква нужда имаме от повече духовност, от нравствени опори в един живот, който може да бъде разлюлян неочаквано от непредвидими фактори. Ето защо решихме тази година ”Алеята на книгата” да е акцентът в подготвените събития. Повече духовност и интелектуални висини ще се опитаме да поднесем на жителите и гостите на Банкя, защото това място, този курорт със зеленината, водата и въздуха си е едно прекрасно място за вглеждане вътре в себе си, за мигове на съзерцания, и себеразбиране. Тук в минути на наслада от природата на Банкя времето може да „спира” и това е най-добрият релакс за вечно бързащите и стресирани хора от големите градове.
          Разбира се, какво е празник без песни и танци! Ще има такива и вярвам, че ще ги изживеете с още по-голяма емоционална интензивност поради неизбежната изолация, в която се намирахме.
          Бъдете здрави и нека в тази празнични дни на Горешляците не забравяме, че няма по-велико нещо от човешкото общуване – помежду си и с изкуството, което ще ви поднесем!
        Честити празници!

РАНГЕЛ МАРКОВ
Кмет на СО район „Банкя”

В храмаСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.