Новини
Юбилей на върха

            След като вчера на своя юбилей секретарят на ТД “Люлин” Банкя Славчо  Зафиров изкачи заедно  с председателя на дружеството Калин Димитров Витошкия първенец Черни връх, днес доайенът на туристите в Банкя бе гост в кабинета на кмета на града ни Рангел Марков. Двамата разговаряха за дейността на туристическото дружество, за красивите и щастливи моменти в него, за голямото удоволствие да си сред природата – най-добрата лечителка на човешката душа.
        В знак на уважение и респект към личността на човека, посветил голяма част от съзнателния си живот на туристическото движение в Банкя, Рангел Марков връчи на Славчо Зафиров поздравителен адрес, в който се казва:
„УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ЗАФИРОВ,
За мен е чест и привилегия да Ви поднеса своите поздрави по повод рождения Ви ден, който явно неслучайно е в обсега на Алековите празници, бележещи началото на организираното туристическо движение у  нас, поставено от големия български писател и общественик Алеко Константинов.
        С дейността си като туристически деятел, Вие се превърнахте в личност - емблема за Банкя. Вие давате несравнима принадена стойност на атмосферата на нашия курорт с постиженията на ТД „Люлин”.
        Щастлив съм, че в Банкя живеят хора като Вас, съхраняващи най-ценното, което досегът с природата на България и света дава на душата на човека. Вие съумявате да пренесете в живота най-красивите качества на туристите, които се раждат и отглеждат при екстремните условия, в които понякога сте поставени.
        Като Ви честитя 70-годишния юбилей, Ви желая крепко здраве, бодрост и приобщаване на още много нови млади членове към каузата на туризма. Пожелавам Ви от сърце да не губите младежкия си чар и дух и заедно със своята прекрасна съпруга и деца да не  губите вкуса към нови мечтани върхове, които да достигате съвместно.”
      РАНГЕЛ МАРКОВ
      Кмет на район „Банкя”Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.