Новини
Среща в 78. СУ „Христо Смирненски”

           Днес в 78. СУ „Христо Смирненски” се състоя среща на кмета на Банкя Рангел Марков, отец Василий от местния храм „Свети Кирик и Юлита” и  Любомир Крумов активен енорияш с директора на училището Д. Герасимова. Поводът бе наближаваща учебна година, предизвикателствата в условия на пандемия и възможността  да се повиши информираността на децата в областта на духовното им развитие.
        Дима Герасимова изтъкна, че на външните оценявания учениците са показали по-висок успех и в национален мащаб успехът на училището е над средния за страната. Директорката изтъкна и други положителни тенденции, като запазването на броя на паралелките и след четвърти клас и увеличаване броя на  паралелките в първи и осми клас.
         Отец Василий сподели желанието си обучението по вероучение да си възвърне онова положително въздействие в душите на децата, когато близо 100 от тях са посещавали часовете по вероучение. Самият той често е изнасял беседи в училището и с радост е забелязвал благотворното им въздействие върху поведението на децата.
          Пред вид актуалната обстановка и тежестите на онлайн обучението, както емоционално го разясни г-жа Герасимова, активизирането на духовното образование на децата ще последва успокояването на пандемичната ситуация, нещо, което ще се случи в едно по-добро бъдеще време.

Среща на трите градски фактора - кметът, директорът и свещеникътСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.