Новини
Район "Банкя" се включва в предизвикателството на Нестле "Живей активно"

???? Стартира пешеходното състезание на Нестле за Живей Активно! между районните кметства на град София! 

????♂️ От 04.09.2021 г. до 17.09.2021 г.  ще можете да се състезавате за район "Банкя" като всеки ден отбелязвате броя изминати крачки на специално разработената дигитална карта – 

Ето как може да участвате: 
 Влезте в картата и въведете броя крачки, които сте изминали за деня 
 Посочете района, за който се състезавате 
 Върнете се отново утре!
???? Районът, на чиято територия са извървяни най-много крачки, ще спечели реновиране на спортна площадка на открито!

Ето повече за предизвикателството:

???? Нестле за Живей Активно! с амбицията да нареди София сред най-активните градове в света

????Година след като Нестле за Живей Активно! вдъхнови гражданите и гостите на столицата да изминат общо 27 милиона крачки в един ден, сега инициативата отправя ново пешеходно предизвикателство - „Подобри своя рекорд!“. 

????По време на Европейската седмица на мобилността през септември, Нестле за Живей Активно!  цели да превърне София в една от най-активните столици в света, провеждайки първото по рода си пешеходно състезание между районните кметства в столицата. 
Последни проучвания сочат, че средно за света, хората изминават по 4 961 крачки на ден, а столицата има шанс да нареди България сред държавите с най-високо ниво на активност, а именно Хонг Конг със средно 6 880 крачки на ден, Япония с 6 010 и Испания с 5 936.  

????За тазгодишното издание на инициативата в София Нестле за Живей Активно! си поставя за цел гражданите да изминат средно 7000 крачки на ден по време на двуседмичното пешеходно състезание.
Надпреварата на Нестле за Живей Активно! между софийските райони стартира на 04.09.2021 и продължава до 18.09.2021, датата на събитието в София. 

????Предизвикателството ще се осъществи с помощта на специално разработена дигитална карта на маршрутите от лидерите на ГИС системите у нас - ЕСРИ България, която дава възможност на всеки участник да отбележи района, за който се състезава и да посочва броя изминати крачки на дневна база. Районът, на чиято територия са извървяни най-много крачки, ще спечели реновиране на спортна площадка на открито. 

???? Нека отброяването на крачките започне сега и да изведем Район "Банкя" на челна позиция!Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.