Новини
Честит празник, Банкя!

      Днес по повод 136 години от Съединението на Източна Румелия с Княжество България на паметниците в Банкя бяха поднесени цветя. Заместник-кметът на Банкя Александра Александрова,  общинският съветник Анна Стойкова, кметският наместник на село Клисура Камелия Димтирова положиха цветята на паметниците на банчаните, паднали във войните в село Клисура, кварталите Михайлово и Вердикал, в парк „Кестените” и на паметника на Стефан Стамболов.
        Празникът е хубав повод да се замислим по кой път сме поели  -  по този на съединението, или по обратния на разединението. И кога от отделни пръчици ще се превърнем в несломимия сноп на хан Кубрат. Добрите нрави и моралът са здравата спойка на един народ. Тогава дори да има политически разногласия се спазва добрият тон и народът устоява.
       Нека на този ден си пожелаем да смекчим сърцата си един към друг, за да ни е уютно в самите себе си и в собствената ни страна. Нека възвърнем достолепието на думата българин, достигнато от предците ни!
      Честит празник!

Пред паметника в парк "Кестените"

Пред кметството в село Клисура, да празничния флагСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.