Новини
Предстои подобряване на транспортното обслужване на град Банкя

           Вчера на заседание на Столичен общински съвет, на което присъства и кметът на Банкя Рангел Марков, бе прието решение за подобряване на транспортното обслужване в град Банкя и ж.к. Люлин.
            По силата на това решение маршрутът на автобус №42 ще бъде от обръщателното колело „ж.к. Люлин 8” по действащия маршрут  до центъра на град Банкя, ул. „Александър Стамболийски”, ул. „Никола Й. Вапцаров” до крайна/начална спирка „Края на кв. Михайлово”, двупосочно.  Така вече жителите на квартал Михайлово ще имат директна връзка с метростанция „Люлин”.
            Ще бъдат внедрени ускорени разписания, осигуряващи следните интервали на движение в минути : делник 17/22; празник-21/22 Линията ще осигурява ученически курс от кв. „Михайлово” до 78 СУ „Христо Смирненски” при присъствени учебни занимания.
            Предстои да се разкрие нова двупосочна спирка в Банкя на ул. „Александър Стамболийски” след централното кръгово кръстовище в посока кв. „Михайлово”.
            Преустановява се експлоатацията на автобусна линия №48, като спестения маршрутен пробег да компенсира увеличения такъв по линиите, засегнати от промяната.
           Автобуси №47 и №49 ще са с ново разписание, осигуряващо интервали на движение делник през деня 35 минути и запазване на синхронизираното им движение в общия участък с интервал от 17/18 минути, предпразник/празник 50 минути и синхронизирано движение в общия участък 25 минути.
          За сравнение досега автобусите се движеха в делник на интервал 55 минути, а в празник интервалите в следобедните часове достигаха и до 2 часа. И всъщност точно тези  големи интервали наложиха промяната, пожелана от много граждани на град Банкя.
          Предложението предварително бе разгледано в комисията по транспорта към Столичния общински съвет, на заседанието на която присъстваха кметът на Банкя Рангел Марков и общинският съветник от Банкя Зафир Зарков, който бе и един от вносителите на предложението.
          Промените ще влязат в сила до края на месец май.


   Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.