Проект Воден цикъл
Кметът на Банкя инспектира работата по "водния цикъл"

          На 1 август след големите дъждове от предходния  ден, които за  щастие не нанесоха сериозни щети в Банкя, кметът на града Рангел Марков направи инспекция на строително-монтажните работи по „водния цикъл“ в град Банкя и кварталите. Заедно с отговарящия за дейността на ДЗЗД „Монисад“ Иво Манасиев и инж. Николай Димитров от СО район „Банкя“ кметът посети квартал Градоман. Там на ул. „Детелина“ бе уточнен начинът на отводняване на дерето, което я пресича. Кметът посети и дълбокия осем метра изкоп на ул. „Цар Симеон“. Поради дълбочината на изкопните работи този участък е един от най-тежките, но независимо от неблагоприятното време работата там вървеше с ускорени темпове, защото там се налага да се компенсира голямото забавяне, което бе допуснато от строителя.
         След началото на строителните работи по „водния цикъл“ между кварталите Градоман и Михайлово бе реновиран пътят за достъп на жителите до квартал Градоман. Ангажимент на ДЗЗД „Монисад“ е да поддържа в добро състояние този безалтернативен път и след всеки дъжд да попълва с чакъл получилите се дупки. Кметът обсъди с Иво Манасиев и инж. Николай Димитров вида на фракцията, с която трябва да се заравни този обходен път, за да бъде пътуването по него максимално щадящо автомобилите и нервите на шофьорите.
          На кръстовището на ул. „Варна“ и ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ Рангел Марков изрази енергично неодобрението си пред изпълнителя, че отново не е поставена указателна табела за обходен маршрут към село Клисура, който минава по ул. "Христо Смирнески", ул. "Царибродска" и се включва в ул. "Варна".
        Крайна точка на обиколката бе ул. „Варна“, където дейностите се извършват по график.


Погледът стига надолу до 8 метра дълбочина - най-сложният участък на ул. "Цар Симеон"


 Уточняват се качествата и вида на фракциите за запълване на дупките по пътя Градоман - Михайлово


Необходима е освен тази информационна табела и друга, указваща обходния път към село Клисура

Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.
Дизайн: АРТЕМАКС