Лятно кино в Банкя с филма „БОТЕВ“ – петъчна прожекция!!!

На 19 август, петък, Столична община – район „Банкя“ ви кани на „Лятно кино в Банкя“. Под звездите в парк „Ротонда“ в 21:00 ч. ще бъде прожектиран филмът „БОТЕВ“ на режисьора Максим Генчев, с когото преди прожекцията ще имате възможност да се срещнете.
Инициативата „Лятно кино в Банкя – 2022“ се реализира с любезното съдействие на Кока-Кола ХБК България, Ролпласт, Райкомерс, Банкя Палас и др.
С благодарност към актьора Евгени Будинов за съдействието!
*****
Вход свободен!
*****
„Ботев“ показва неизвестни факти от биографията на големия поет-революционер и си поставя за цел да напомни на обществеността за величието на неговия подвиг.
Режисьор на филма е Максим Генчев, а в ролята на Ботев е младият актьор Деян Жеков, който има изумителна прилика с поета.
В ролята на Стефан Стамболов е актьорът Филип Филипов, Симеон Гълъбов е в ролята на Георги Обретенов, Георги Кадурин е владиката Панарет Рашев, Неда Спасова от сериала „Откраднат живот” пресъздава образа на Венета – любимата на Ботев, Атанас Петков играе Станю Хитров, Веселин Плачков ще видим като Бенковски, в ролята на Любен Каравелов дебютира Владимир Солаков, а Ники Илиев се превъплъщава в душманина на Ботев на име Джам Бол. Самият Максим Генчев играе чорбаджи Симов.
По-голямата част от филма е снимана в Калофер, само някои от сцените са изнесени в Козлодуй и средновековната крепост „Баба Вида“ във Видин.

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.