Ще започне ремонтът и на втората отсечка от пътя за Клисурски манастир

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова и заместник-кметът инж. Ангел Джоргов направиха инспекция на ремонта на пътя към Клисурски манастир „Света Петка”.  В инспекцията взеха участие и общинският съветник Анна Стойкова, заместник-кметът на Банкя инж. Николай Димитров, главният инженер Асен Георгиев и инж. Кирил Акълиев.

Пред представители на медиите кметът на София сподели, че средствата за ремонта на пътя, който обхваща около 3 300 м, са отпуснати на последното заседание на правителството на Бойко Борисов. Пътят е важен както за Светата обител, така също и за хората, които живеят в този район и за намиращото се в близост поделение.

Тя съобщи добрата новина, че предстои започване на ремонта на втората отсечка от квартал Вердикал до разклона за манастира.

Журналистите проявиха интерес и към съдбата на Голямата балнеолечебница, на който Анна Стойкова отговори, че Столичният общински съвет е  гласувал  решение като временна мярка, според което перлата на Банкя е дадена с право на ползване за срок до 3 години на Общинското дружество „Софийски имоти”. Дружеството има  опита от управлението на Аква парка във „Възраждане” и ще управлява Балнеолечебницата в Банкя, макар и с ограничени дейности, докато се актуализират условията за един бъдещ  концесионер.

Присъстващите в инспекцията, заедно с журналистите, се отправиха по прясно асфалтирания път към манастира, където с радост ги посрещна игуменката– майка Филотея. Прегръщайки Йорданка Фандъкова, тя каза, че днес е най-щастливия човек.

И макар че строителните работи продължават, за празника на манастира – Петковден, който е на 14 октомври, гостите ще минат по един ремонтиран и по-безопасен път.

Другите новини…

Покана за Неделно хоро

Покана за Неделно хоро

По инициатива на граждани, тази неделя от 17:00 ч. в парк "Ротонда" ще се проведе Неделно хоро - едно събитие,...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.