СТАРТИРА КООП ФЕСТ БАНКЯ 2022

На 1 септември в парк „Ротонда” се състоя официалното откриване на  втория КООП ФЕСТ БАНКЯ 2022. И както подчерта в своето изказване кметът на Банкя Рангел Марков, откакто той е кмет на Банкя, градът не помни събитие да е уважено от толкова много представители на висшата държавна администрация.

Тук бяха:Лазар Лазаров – вицепремиер на Р България и министър на труда и социалната политика, Надя Клисурска – зам.-министър на труда и социалната политика,Наталия Ефремова – зам.-министър на труда и социалната политика, Проф. Мариела Модева – зам.- министър на туризма, Петър Витанов – член на групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в европейския парламент, Дарина Николаева – заместник-областен управител на София-град, Зорница Русинова – председател на икономически и социален съвет, Венцислав Караджов – председател на КЗЛД – Комисията за защита на личните данни, Доц. д-р Ана Джумалиева – председател на Комисията за защита от дискриминация, Инж. Сабрие Сапунджиева – член на Комисията за защита от дискриминация, Доц. д-р Георги Йорданов – изпълнителен директор на Агенцията за хора с увреждания, Д-р Пламена Заячка – съветник на министъра на туризма.

Сред гостите бяха и проф. д-р Цветана Стоянова – зам.-ректор на УНСС, Веска Събева – председател на Асоциацията на родителите на деца с епилепсия, Венка Шаркова – председател на Българска асоциация за невромускулни заболявания, Ралица Йоргова – директор на център за психологически изследвания, Петя Василева – председател на Асоциация по настолни игри „Средец, уважаван и любим“. На сцената бяха и естествено организаторите на тази инициатива, която ще се превръща в хубава традиция за Банкя Божидар Станчев – председател на НС на ТПК, и доц.Владислав Лазаров зам.-председател на НС на ТПК.

Водещ на събитието бе заместник-кметът на Банкя д-р Александра Александрова, която след танца поздрав от двете сестричка Ралица и Яница Бобеви от формация „Лира Денс”, даде думата за изказване на гостите. В своето изказване министър Лазаров подчерта:

„Една от непосредствените задачи, която имаме ние в Министерството на труда и социалната политика, е да подкрепим социалните предприятия и предприятията на солидарната икономика, но съвсем скоро ще стартираме един проект на стойност почти  27 млн лева. Той ще бъде реализиран по механизма за възстановяване и устойчивост на Европейската комисия, който проект цели няколко неща: от една страна да създадем 6 регионални фокусни точки, които да осъществяват и подкрепят предприятията на солидарната и социалната икономика да могат да развиват своята дейност и да представят своята продукция, ще създадем също така и 24 регионални мрежи и клъстери от предприятия  в социалната и солидарната икономика, но може би онова, което ще доведе до най-голяма добавена стойност за всяко едно предприятие, е възможността да участват в  конкурсни процедури  за предоставяне на 90 хиляди за всяко едно предприятие, което може да подобри своята хардуерна, софтуерна наличност, своите управления на продажбите на пласмента и, разбира се, ще създадем една дигитална платформа, на  която те да могат да извършват онлайн търговия.”

От официалните лица, с чиито изказвания продължи откриването на КООП ФЕСТ БАНКЯ 2022, се чуха думи, изпълнени с грижа за хората от кооперациите и техните проблеми и поздрави, за организацията на този форум в Банкя, кметът на която връчи поздравителни адреси на председателя и зам.-председателя на НС на ТПК, след което изненада официалните гости с разглеждане на реновираната Балнеолечебница, от която те останаха възхитени.

 Събитието ще продължи до 4 септември и в шатрите, разположени край Часовниковата кула можете да си закупите облекла и сувенири, произведени от хора с увреждания.

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.