Впечатляващо откриване на учебната година в ЧОУ „Цар Симеон Велики” в село Иваняне

На 15 септември, в присъствието на заместник-кмета на Банкя д-р Александра Александрова, ансамбъл “Чинари”, хор “Ваня Монева” и Оркестърът за народна музика на Българското национално радио откриха учебната година в основно училище „Цар Симеон Велики“ и бяха само част от изненадите за ученици, учители, родители и гости по време на грандиозното откриване на учебната година.

За пореден път екипът на д-р Росица Врабевска и д-р Милен Врабевски в училището в с. Иваняне – район „Банкя” заложи на нетрадиционна програма в един от най-тържествените дни за ученици и учители.

„За нас е важно този ден да остане в спомените на нашите ученици и особено на първокласниците, които за първи път пристъпват училищния праг. Затова се стремим всяка година да създаваме неповторим празник, за който дълго да си спомнят“, сподели управителят на училището д-р Росица Врабевска.

Семейство Врабевски и ръководството на училището получиха поздравителни  адреси от кмета на Банкя Рангел Марков, от кмета на Иваняне Евелина Янкова и от евродепутата Андрей Ковачев.

Специални гости на първия учебен ден бяха представителите на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“, град Варна, които издигнаха тържествено българския флаг и поднесоха венци на единствения паметник на Цар Симеон Велики в столицата, който се намира в двора на училището.

Почетният караул на паметника и българското знаме пък бе осигурен от Национално дружество „Традиция“, които бяха облечени с униформи от Първата световна война.

 

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.