Ден първи от новата учебна  година в ПГТ „Алеко Константинов”

На 15 септември с нетърпение ръководството и колективът на ПГ по туризъм “Алеко Константинов“ в Банкя очакваха своите ученици и техните родители в празнично украсения двор на гимназията.
Радостта от празника споделиха гостите: д-р Александра Александрова заместник – кмет на район  Банкя, Зорница Пранджева –  младши експерт в район „Банкя”, Димитринка Раковска от агенция „Витас“ и представител на партньорската организация за проектите по програма „Еразъм+“ „Виталис“ – гр. Лайпциг, Германия.

Директорът на гимназията, инж. Димитринка Колева, поздрави учениците с началото на новата учебна година, като специално се обърна към осмокласниците, направили правилния избор – да се обучават в училището, чийто девиз е  „Традиция и професионализъм – сега и завинаги“.

Госпожа Колева с гордост съобщи за придобитата от училището Акредитация по  програма Еразъм + , финансирана от  Европейския съюз и подчерта, че това ще даде възможност на училището: да задълбочи връзките с утвърдени партньори; да създаде нови взаимоотношения с партньори от други европейски страни; да повиши уменията на персонала и обучаемите за адаптация към динамично глобализиращата се образователна, работна и социална среда.

Тя се обърна и към родителите, като изрази своята увереност, че като партньори на училището заедно ще постигнат оптимални резултати.

Своите поздрави и пожелания за успешна учебна година отправи д-р Александра Александрова и връчи поздравителен адрес от името на кмета на Банкя – Рангел Марков.

Александра Симеонова – ученичка от VIII А клас  благодари за топлите думи, с които са посрещнати осмокласниците и за куража, който са им вдъхнали.

Димитринка Раковска поздрави колектива на училището с постигнатите успехи – Акредитация по програма ” Еразъм +”  и  за реализираните проекти. Връчи на гимназията отличителен флаг с данните за Акредитацията.

Яна Павлова – участник в проект за практика на ученици по програма „Еразъм +“, реализиран в град Брага, Португалия сподели част от най-вълнуващите си преживявания там.

По стара традиция госпожа Колева удари първия училищен звънец, изля менче с вода и пожела на всички успешна учебна година.

 

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.