Един прекрасен активен ден в Банкя

Вчерашният ден бе ден на физическата активност, провокирана от „Нестле” . Инициативата им „Живей активно!”, подета и от район „Банкя”, донесе много хубави моменти на гостите и жителите на града, които се включиха в нея. Тя започна с поход по „Пътеката на здравето”, който приключи край „Ротондата” в  центъра на курорта. А там цял следобед се ляха танцувални ритми на зумба и народни хора, които вкараха много хора в режим на физическа активност, каквото бе мотото на деня.

Преди това обаче присъстващите изслушаха беседа за здравословния ефект от храните „Флавон”, дегустацията на които бе част от атракцията на деня.

Треньорката по зумба – Мария Ецова се раздаде докрай. В нейните редици се включиха и танцуващи, които никога не бяха се докосвали до атмосферата на тези танци.

Дори слънцето се усмихна и проби през облаците, когато започнаха народните хора, показвани от талантливия и лъчезарен Виктор Николов – ръководител на Танцово студио „Имане”. Танцьор от Ансамбъл „Филип Кутев”, той извади цяла съкровищница от стъпки и движения на Геринско, Диканско и Гръцко хоро и хорото Руменка. А с Граовското нажежи атмосферата докрай, след което всички присъстващи се включиха в едно голямо общо хоро.

Денят продължи с игри за малки и големи, в които се включиха и Вени, Рени, Зорница и водещата Валя – организатори на събитието от районната администрация, които с участието си допринесоха за добрия дух на деня.

Когато сте в Банкя, трябва да се мисли за здраве, активност, красота, въздух, вода, природа, за да сте в унисон с Духа на мястото. И вчерашният ден бе подчинен именно на това.

 

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.