Светлината в картините на Петър Крумов

На 18 септември в хотел „Банкя Палас” се състоя откриване на самостоятелната изложба „Светлината в нас” на съгражданина ни Петър Крумов.

С думите „Да бъде светлина!” Теофана Лилкова от  галерия „Тандра” започна своето изказване на откриването на изложбата. Тя изтъкна какъв голям напредък има този художник, който само преди четири години подхваща четката, подарена му от внучката, и започва да рисува картини, които се отличават с необичайна зрялост.

Петър Крумов е световен шампион по класическа борба от Аржентина 1969 година и изключително талантлив спортен журналист. В зрелите му години музите обаче го припознават като свой и той поема по пътя на изкуството.

Талантът му бе високо оценен и от общинския съветник Анна Стойкова, която присъства на откриването. Тя направи връзка между светлината,  която струи от картините на Петър Крумов, и думите на игуменката на Кремиковския манастир, че лошо време няма, ако светлината е вътре в нас. Анна Стойкова връчи поздравителен адрес от името на кмета на Банкя Рангел Марков, който започва с думите:

„За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя по повод поредната Ви самостоятелна изложба в хотел „Банкя Палас”. Самородни творци като Вас, открили таланта в зрелите си години, са същинско знамение, че за възможностите на творческия гений няма граници…”

И завършва така: ” Нека четката Ви да не изсъхва, а с нея да творите светове, които бихме искали да населяваме със сърцата и въображението си.”

 

 

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.