Минералната баня в Банкя – открита!

Мineral bath Bankya

Рангел Марков, кмет на Район „Банкя“:

„Днес е един изключително вълнуващ ден както за мен, така и за моите съграждани.

В присъствието на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова, председателя на СОС г-н Георги Георгиев, общинските съветници Анна Стойкова и Николай Стойнев, много жители и гости на Банкя, символично връчих ключа на Минералната баня на г-н Димитър Шивачев – изпълнителен директор на Общинско дружество „Софийски имоти”.

Съгласно решение на Столичния общински съвет, Банята се даде за стопанисване и управление за срок не повече от 3 години именно на това дружество.

В моите думи към г-н Шивачев изтъкнах, че в момента му предавам едно от трите най-ценни неща, които притежаваме в Банкя, а именно минералната вода, въздуха и Банята.

От своя страна той сподели, че за времето, което е прекарал в нашия град, е усетил онзи специален дух, който витае в сградата на Голямата балнеолечебница, дух, който ние и нашите гости усещаме и познаваме добре.

Пожелавам му искрено успех, защото този успех ще бъде за целия град. Убеден съм, че след утрешния първи работен ден гостите на града ще се увеличат многократно, а това ще бъде предпоставка за привличане на още инвестиции в сферата на туризма. Нещо, което е приоритет и предизвикателство за мен и моя екип. Нещо, което вече 15 години, ден след ден, следваме неотлъчно.

Това, което усетих днес, е един изключително силен и позитивен заряд на многобройните гости, който ми подсказва, че сме в правилната посока и ме мотивира да продължим напред.

Благодаря на г-жа Йорданка Фандъкова за доверието и незаменимата помощ през всичките изминали етапи до първия работен ден на Банята.

Благодаря на г-н Георги Георгиев за това, че беше истински двигател по реалното изпълнение на решенето на СОС и своевременното откриване на Банята в Банкя.

Благодаря на г-жа Анна Стойкова за това, че и тя прие Банята като лична кауза и беше неотлъчно до мен във всички моменти – и тежки, и хубави.

Отправям своята благодарност и към струнен квартет „Емоция“ от „Симфониета София“ към ОКИ „Надежда“, чиито виртуозни изпълнения ни върнаха в златната ера на т. нар. „Царска баня“ и първите години от нейното създаване.“

Другите новини…

Честит празник, Градоман!

Честит празник, Градоман!

На празника Петдесетница от незапомнени времена е бил съборът на Градоман, квартал на Банкя. След години прекъсване...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.