Банкя сбъдва още една своя мечта – да има аквапарк

Днес беше направена първа копка на водно-увеселителен комплекс „Банкя Аквапарти”. Той ще бъде изграден на входа на Банкя по посока ж.к. „Люлин” на площ от 50 дка, като първият етап, който ще бъде завършен догодина, ще обхваща 20 дка.

Инвеститор е  фирма „Аквапарк Банкя”, изпълнител „Демар Канстръкшън”, чието мото е „Строителите на бъдещето“.

Днес на старта на строителните дейности присъстваха кметът Рангел Марков, общинският съветник Анна Стойкова, заместник-кметовете инж. Николай Димитров и д-р Александра Александрова, главният архитект Милена Будинова, арх. Иван Стефанов, главният инженер Асен Георгиев, Таня Григорова – началник-отдел „Общински имоти”, инж. Кирил Акълиев, Райна Петрова.

Преди символичната първа копка инвеститорът Ахмед Мехмедов призна, че това е една сбъдваща се негова 10-годишна мечта, а кметът Рангел Марков му пожела успех, като го увери, че е избрал възможно най-подходящото място. Това, което ще реализира, отговаря напълно на духа и характера на Банкя и нейните приоритети.

Архитектът Пламен  Генчев е предвидил водни и други атрактивни съоръжения за малки и големи: басейни с водни пързалки и изкуствени вълни с капацитет за 2 000 шезлонга около тях, ресторанти, включително и рибен, детски кът, зала за ритуали и още, и още.

Рангел Марков, Ахмед Мехмедов и Пламен Генчев дадоха символичния старт на строителните дейности, като почти едновременно разбиха традиционните бутилки шампанско в багера, който ще има доста работа в близките месеци, за да сбъдва мечтите на много хора – Банкя да има свой аквапарк.

След откриването вчера на реновираната Голяма балнеолечебница, това ще е другият значим обект за Банкя, свързан с водата. Той ще осигури и около 150 работни места за банчани и софиянци.

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.