„Празник на шипката“ започва от днес в Банкя

Банкя и околностите са богати на шипки. Дори пътя между Градоман и Михайлово някои го наричат „Алеята на дивата роза”. Когато красивата и нежна дива роза прецъфти, през есента се превръща в така полезната шипка.

Това навярно е вдъхновило сдружението „Пътека на желанието” да направи в Банкя „Празник на шипката“ от 1 до 17 октомври. Той ще се случи на няколко етапа.

Днес, 1 октомври, по време на „Пазар на производителя“ в Банкя от 10:00 до 17:00 ч. ще бъде откриването му. Поканени са специални гости, производители на интересни шипкови продукти. С тях ще имате възможност да забъркате шипков мармалад и разни други сладки изкушения на базата на шипковите продукти.

На 2 октомври е инициативата: „Хайде заедно да наберем шипки!”. Желаещите да берат шипки ще се срещнат на входа на „Пътеката на здравето“ в 10:00 часа – спортно облечени и с чифт ръкавици.

В периода от 1 до 16 октомври ще тече инициативата „Мама, татко и аз” – всеки ентусиаст може да се организира семейно и да набере шипки. Събраното количество ще бъде изкупено от „Биопрограма” за каузата „ИЗГРАЖДАНЕ НА ЗЕЛЕНЧУКОВИ И БИЛКОВИ ГРАДИНИ В УЧИЛИЩНИТЕ ДВОРОВЕ“.

На 17 октомври е закриването на празничните дни. Заедно с възпитаниците на ПГТ „Алеко Константинов” ще се проведат съвместни занимания на тема: „Шипки и здравословно хранене”, а учениците ще приготвят и ястия, вдъхновени от шипките.

За допълнителна информация относно пункт за предаване на шипките и при други въпроси: ngopathofwish@gmail.com; +359883438343

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.