Докосване до изкуството в реално време

Столична община район „Банкя” и 78. СУ „Христо Смирненски” ви канят на 6 октомври от 18:00 часа в музея на училището на откриване изложбата на художничката Мая Петрова – бакалавър по живопис при проф. Николай Майсторов и магистър по стенопис при проф. Боян Добрев и член на СБХ.

Това е първа изява от инициативата на училището, която район „Банкя” подкрепя: „78.СУ ПРЕДСТАВЯ ИЗКУСТВО В РЕАЛНО ВРЕМЕ“.

Целта на инициативата е изкуството във всичките му измерения да гостува на подрастващите да бъде на една ръка разстояние. Тя дава възможност възпитаниците на учебното заведение да съпреживеят изкуството на място и в реално време. Така, без да се налага да излизат от училище, те ще имат възможност да общуват с изкуството в различните му направления – живопис, литература, музика…

Кое мотивира ръководството на училището да подеме тази хубава инициатива? Последните изследвания показват, че изкуството може да се превърне в наистина полезен съюзник в борбата с тревожността и депресията при децата. Дори те да нямат интерес или наклонности към изкуството, за тях е много полезно посещението в картинна галерия поне веднъж месечно.

Те преживяват красотата на картината, която ги е впечатлила. Но за подрастващите досегът с изкуството е и урок, който им помага и в други посоки. По този начин се оформя ценностната им система, те се научават да осмислят видяното, пренася ги в различни светове, учи ги на различни форми на изразяване.

Събитията от инициативата „78.СУ ПРЕДСТАВЯ ИЗКУСТВО В РЕАЛНО ВРЕМЕ“, ще бъдат общодостъпни за всички образователни институции на територията на града ни и за всички, желаещи да бъдат част от културния живот на 78.  училище и Банкя.

Заповядайте заедно да съпреживеем изкуството в реално време!

 

 

 

 

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.