Звезди и цветове под знака на Венера в галерия „Тандра”

Вчера личности от цвета на политологическата мисъл в България се събраха в галерия „Тандра”, за да уважат рождения ден и откриването на четвъртата самостоятелна изложба на видния политолог проф. Георги Карасимеонов. Изложбата беше съчетана с представяне на най-новата книга на нашия съгражданин.

Заместник-кметът д-р Александра Александрова уважи с присъствието си това културно събитие, което започна с Многолетствие за рожденика и продължи с анотация на книгата му „Под знака на Венера”, направена от поета Николай Шопов. Присъстващите отбелязаха многопосочните таланти на професора, което даде основание на д-р Александра Александрова да го определи като ренесансова личност. Тя му поднесе и поздравителен адрес от името на кмета Рангел Марков, в който се казва:

„За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя по повод четвъртата Ви самостоятелна изложба в галерия „Тандра”  „Звезди и цветове” и представянето на третата ви поредна книга с новели „Под знака на Венера”.

За мен, а, вярвам, и за моите съграждани Вие сте емблема на човек, дарен от природата с много таланти – проникновен анализатор на обществено-политическия живот, писател с гладко перо, самобитен художник. И сякаш Вие отговаряте на библейските думи: „Комуто е дадено, ще му се придаде”. Придава се обаче на човек като Вас, който освен таланти, има и желание да работи целенасочено и да се развива неуморно.

Зад всичко това, вярвам, се крие и тайната, наречена Банкя, която по необясним начин докосва хората на Духа.

Бъдете здрав, щастлив и трасирайте нови пътеки във Вашето духовно поприще и ни правете съпричастни на Вашите благороднически приключения, които така Ви отиват, а нас извисяват.”

Кавалерски проф. Карасимеонов даде път при представянето си на поетесата Росица Радулова, чиято стихосбирка също бе обект на засилен интерес от страна на присъстващите гости.

Изисканото тържество, чийто домакин беше изкуствоведът и собственик на галерия „Тандра“ доц. Теофана Матакиева, завърши на чаша вино за здравето на рожденика и неговите постижения в сферата на изкуството, в което професорът намери пристан, след като откри, че човек освен zoon politikon (политическо животно), е и човек на Духа.

 

Другите новини…

Съобщение

Съобщение

Информираме Ви, че в изпълнение на стратегически документи и нормативни актове на местно ниво, с Решения на Столичен...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.