Красота и изящество в реално време в Банкя

На 6 октомври в галерийното пространство на 78. СУ „Христо Смирненски” стартира инициативата „Изкуство в реално време” с откриване на изложбата на Мая Петрова. Домакините – директорът на училището Д. Герасимова и нейният екип, посрещнаха гостите на събитието – заместник-кмета на район „Банкя” –  д-р Александра Александрова, приятели и близки на художничката, граждани и творци от Банкя, сред които и художникът Стоян Мирчев, който още преди години, с откриването на музея, доближи своето изкуство до децата.

С поетата инициатива сега  обаче изкуството съвсем целенасочено ще се доближава до децата и техните потребности, чрез него да обогатят своя вътрешен свят.

Изложбата бе открита от д-р Ралица Гелева – главен редактор на Българска енциклопедия  към БАН, която подчерта важността на една такава инициатива за духовното израстване на учениците, факт, който бе изтъкнат и от Мая Петрова и от г-жа Герасимова, която приветства гостите, благодари на г-жа Мира Ленкова за нейните усилия при реализирането на инициативата.

С ласкави думи към художничката се обърна и заместник-кметът д-р Александра Александрова, която ги придружи с поздравителен адрес, изпратен от кмета на Банкя Рангел Марков.

Един месец ще остане изложбата в галерията на училището, където ще бъде посетена от учениците и всички, които желаят да се съприкосновят с прекрасните картини на Мая Петрова, сред които освен такива с фотоефект, има и рисувани с вино – с техниката винорел. Водена от стремежа си към съвършенство, Мая Петрова е експериментирала и продължава да посреща предизвикателства, което обяснява и факта, че сякаш  творбите са на различни художници.

Заповядайте, Банкя! Красотата и изяществото идват при вас и ви очакват в 78. СУ „Христо Смирненски”.

 

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.