Мащабна изложба на проф. Свилен Стефанов в Арт център Банкя

От днес до 6 ноември в Арт център Банкя може да бъде посетена изложбата с живопис  на проф. Свилен Стефанов. По този повод препечатваме споделеното от кмета на Банкя Рангел Марков:

„Днес със заместник-кмета по културата д-р Александра Александрова посетих изложбата на проф. Свилен Стефанов, която се откри в Арт център Банкя. Поздравих проф. Стефанов за мащабната му изява в навечерието на рождения му ден – петдесет творби, разположени на трите етажа на Арт центъра.

За нас е чест, че творец като него и заместник-ректор на Художествената академия, е наш съгражданин. Радвам се, че с изложбата си е уважил Банкя и нейните жители и гости, които могат да се докоснат до изкуството му.

Връчих на професора поздравителен адрес и някои символични подаръци, в това число и чаша с апликиран на нея фотос на Голямата балнеолечебница, като спомен за така очакваното време на рестарт на символа на Банкя.“

Благодарение на това сега вече и културни прояви като тази ще бъдат разположени в един нов контекст – на радостта от съзиданието във всичките му аспекти.

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.