Стартира проектът „Екопътеките на Банкя”

На 8 октомври, събота, в изпълнение на проект „Екопътеките на Банкя”, финансиран по Програмата за развитие на физическото възпитание и спорта в Столична община, група участници в проекта извървя със специална цел разстоянието от близо 10 км километра от Дивотинския манастир „Света троица” до местността Криви камик и обратно.

Представител на водещия изпълнител, а именно СО – район „Банкя“, беше младши експерт „Младежки дейности и туризъм“ Валерия Доневска, която пряко отговаря за реализацията и координацията на дейностите. В туристическата работна група като партньори по изпълнението на проекта се включиха председателят на Туристическо дружество „Люлин” – Банкя Калин Димитров и секретарят Славчо Зафиров, както и директорът на 78. СУ „Христо Смирненски” г-жа Герасимова и двама възпитаници на училището.

Целта на работния поход беше да се набележат подходящи места за монтиране на указателни табели, туристическа маркировка и табели с цитати, възпитаващи любов и грижа към природата. Табелите ще бъдат екологични и ще се изработят в съвсем скоро време от ученици от 78. СУ, под ръководството на заместник-директора г-жа Мирослава Ленкова.

В отлично настроение, за по два часа и половина в посока, туристите извървяха маршрута, който на моменти е предизвикателство, което те с удоволствие преодоляха.

До края на есента табелите ще бъдат монтирани с помощта на учениците и под надзора на Туристическото дружество и районната администрация. Децата ще се научат да правят и специализираната планинска маркировка, която служи за ориентация.

Проектът е част от усилията на район „Банкя“ да популяризира красивите околности в Люлин планина и екопътеките да станат по-достъпни и по-безопасни за туристите. Освен това се надяваме подобни проекти да формират у младежите отношение към природата, отговорност и екипност.

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.