Литературна среща с Александра Шехтова

За своя труден живот и детство в социален дом, за своите духовни и литературни експерименти, говори нашумялата напоследък авторка на няколко романа Александра Шехтова.

Тя бе представена на 12 октомври от издателство „Лексикон”, от името на което, като наложил се вече писател, Калин Терзийски говори за по-младата си колега по перо.

Срещата, превърнала се в дискусия, се състоя в Изложбената зала на 78. училище, сред картините на художничката Мая Петрова и с любезното домакинство на заместник-директора Мирослава Ленкова.

Заместник-кметът д-р Александра Александрова припомни за инициативата на училището „Изкуството в реално време” да пристига при учениците. И като част от тази инициатива тя обяви и предстоящата литературна среща с братя Аргирови и представянето на книгата им „Гот е да сме двама” на 1 ноември. Тя връчи на авторката поздравителен адрес и символични подаръци от Банкя.

Част от присъстващите на вчерашната литературна среща с интерес разгледаха и музейната експозиция на училището, чието име някога е било „Княз Симеон Търновски”, позабравен, но интересен за историята на учебното заведение факт,

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.